Kolarutor med choklad & frasig havrebotten

Kolafyllning:
50 gram smör
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 vispgrädde
Botten:
75 gram smör, smält
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpuler ekologiskt
Garnering:
200 gram mörk choklad, smält
Gör så här
Sätt ugnen på 200grader
Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull.Tillsätt sirap & grädde, Låt bladningen koka upp & sedan sjuda till kola har blivit lagom seg, ( 20-30 min)
Botten: Blanda alla ingredienser i en bunke & rör om till en smulig deg. Platta ut degen i en form, ca 20x20.
Grädda kakan mitt i ugnen (Varmlufsugn 8 min, vanlig ugn 10 min)
Låt kakan kallna.
Häll kolasmeten på botten. Låt kakan stå i kylskåpet och stelna lite. Bred ut chokladen över kolan. Ställ formen i kylskåpet till chokladen har stelnat. Skär kakan i små kuber med en vass kniv.
